Αλεξάνδρα Μιμίκου

Mετά από μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων ως export manager σε εταιρία τροφίμων, αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου και να κάνω το χόμπυ μου, επάγγελμα. Το Γλυκό, η Ζαχαροπλαστική, έγιναν για μένα αποκλειστικό πάθος, μοναδική επαγγελματική απασχόληση από το 2008 και ταυτόχρονα μια μύηση στις τεχνικές της σύγχρονης τέχνης της ζάχαρης, μέσα από σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης chefs-pattissiers.

Ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς, που εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου, που νοιάζεται για τη βιωσιμότητα, ενδιαφέρεται για τη βίγκαν διατροφή και για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που όμως, δεν αποκλείει τη χαρά του γλυκού.

Στο εργαστήριο και στη φιλοσοφία μου, η παράδοση κρατά όλη της τη γεύση, τις αγνές πρώτες ύλες, την Αλήθεια της νοστιμιάς και των υλικών, μια Αλήθεια που παντρεύει τις σύγχρονες τεχνικές με την ανάγκη για λιγότερη ζάχαρη και εναλλαλακτικές γλυκαντικές ουσίες.

Πρωτότυπη εικαστική ζαχαροπλαστική σε τρισδιάστατες, tailor made τούρτες για κάθε περίσταση, που στην καρδιά τους κρατούν όλη την απόλαυση των αληθινών, αγνών υλικών, βρώσιμα, διαδραστικά δώρα που παντρεύουν την καλλιτεχνική δημιουργικότητα των παιδιών με τη νοστιμιά του σπιτικού μπισκότου και μια σειρά από υγιεινά κούκις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους διατροφικούς προβληματισμούς, είναι όλα όσα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μέσα από το σάιτ και το e-shop μου.

Μια διαδικασία που προχωρά και εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα προϊόντα γιατί το Γλυκό είναι δημιουργία, αγάπη, ανθρώπινη ζεστασιά και νοιάξιμο, είναι δώρο, είναι η ζωή στην πιο ζαχαρένια της εκδοχή.